Tapaamme Micon kanssa Ison-Roban Fafa’s:issa. Ilta on nuori ja edeltää Gloriassa pidettäviä Kolmen Suuren Bileitä. Mikä? KSB eli kolmen taidelukion kemut; ”kolaa saa bäkkäriltä”. Täältä se kaikki aina lähtee. Jokavuotinen tapahtuma kerää taidelukiot yhteen juhlimaan “omaa mahtavuuttaan”. Micolla on keikka KSB:tä varten kootun Kallio Rap Crew:n kanssa, jossa ovat Edictin lisäksi mukana mm. AarnikotkatVanha Kettu & Fetus sekä B-Habit. Ravintolan ovi käy jatkuvasti. Sisään lappaa satunnaisia kalliolaisia ja sibisläisiä, jotka tulevat tankkaamaan iltaa varten. MUSHID häkeltyy Micon moikkailusta. Kaikki tuntuvat tuntevan kaikki.

   On ymmärrettävää jos artistinimi, Edicti, ei soita jokaisen (Kallion ulkopuolella asuvan) kelloja. Herra edustaa tällä hetkellä UG-artistien lyyrisempää puolta, vaikka onkin debytoinut itsensä jo Kutosella, Semifinaalissa sekä Pianomiehen syntymäpäivill). Toisaalta nämäkin eventit liittyvät ehkä SEN porukan meininkeihin. Muutama viikko vuoden ensimmäistä kuuta kuluu, ja Spotifyn Aitoa suomiräppiä -lista huomioi Edictin singlen ”Kolmekymmentä”. Ylempien tahojen noteeraukset ovat musiikin alalla tärkeitä, erityisesti kun otetaan huomioon alan pienet piirit. Micon mukaan Spotifyn "tunnustus" on verrattavissa kokeneempien tekijöiden antamaan arvostukseen, niin tuntemusten kuin hyödynkin kannalta. Sana kiertää ja ovia avautuu.

   Keskustelemme Edictin kappaleiden sisällöstä sekä siitä, miten sanoitusten työstäminen etenee. Vuosi 2016 päättyi writer’s blockilla, mikä vei Micon tarkastelemaan räpin genreä kokonaisvaltaisemmin. Onnellisuuden ja ilon täyttämä loppusyksy ei antanut aihetta kirjoittamiselle, sillä Micon mukaan ”Onni ja ilo eivät toimi käsi kädessä. Moninaiset, surun sävyttämät tunteet johtavat kirjoittamiseen, mikä auttaa fiilisten työstämistä. Kun tunnetta joutuu toistamaan ja pyörittämään omassa päässään, sen saa käsiteltyä ja kirjoittaminen toimii omalla tavallaan parantumiprosessina.” Writer’s block johti muiden inspiraation lähteiden hyödyntämiseen. ”Taide, visuaalit sekä muut artistit ja musiikki antavat omille kappaleille värejä.” Sisällöllisesti Edictin musiikki on hankalahkoa. Mico mainitsee itsekin, että jos sanoituksista haluaa oikeasti ottaa selvää, vaatii se kärsivällisyyttä. Lauseita joutuu kääntelemään ympäri jotta niiden merkitykset selkenevät. Tästä huolimatta yhä useampi henkilö saattaa löytää itsensä Micon sanoituksista, mikä on artistin taustalla oleva agenda; antaa samaistumispintaa.
   Kappaleiden sisältöä rikastuttaa tunteiden ja kokemusten lisäksi myös muiden artistien tuotanto. Edicti mainitsee lähipiiristään Fetuksen ja Betonipossun, joiden tekemisiä ja intohimoja Mico on saanut seurata läheltä. Sisällölliseti suurimpina inspiraation lähteitä ovat Ikonico, Leo-J aka Tohtori Olemus (jonka tyylit ovat kuulemma niin mystisiä, ettei niistä ota aina selvää) sekä Paperi T. Vitsailemme runokirjan tekemisestä, mutta Micolla sellaisen teko onkin ollut kauemman aikaa harkinnassa. Vuonna 2017 Edictiltä saadaan odottaa useiden keikkojen lisäksi kokopitkää albumia. Uudenvuodenlupauksia ei olla tehty, mutta uudenvuoden tavoitteet ovat sitäkin tärkeämpiä. Levy kasaan ja ulos, mutta entä sitten? Festarikesä 2017, TosiLunni x Flyer? Ehkä, next gen on tulossa.

P.S Eevil Stöölle: jos haluat viisi, Ghetto Tyyleihin jäänyttä lätsääsi takaisin, ota Micoon yhteyttä

You may also like

HAASTATTELUSSA: Djangomayn
23/05/2017
HAASTATTELUSSA: Versace Henrik
14/05/2017
HAASTATTELUSSA: Miro2500
26/02/2017
HAASTATTELUSSA: BAJO Helsinki
26/02/2017
Back to Top